Erik Clausen on Netflix

This is a regularly updated list with movies, series and documentaries with Erik Clausen on Netflix. The best rated item with Erik Clausen on Netflix is "Flying Devils" and appeared on screen in 1985.

About Erik Clausen

Erik Clausen (født 7. marts 1942) er dansk skuespiller, instruktør og manuskriptforfatter og markant debattør på venstrefløjen. Clausen er udlært maler og er nu kunstmaler og filminstruktør. I 1960'erne var han utilfreds med de etablerede kunstgallerier og begyndte at udstille på gaden sammen med Leif Sylvester Petersen. Det førte til gadecirkus og showbiz i det hele taget. Clausen & Petersen, som makkerparet kalde sig, blev i sidste halvdel af 1970'erne en del af Røde Mors Rock Cirkus. Clausen var tidligere aktiv i Danmarks Kommunistiske Parti, men forlod senere partiet med henvisning til topstyringen: "Her havde man et forhold til kritik som det nonnen havde til sømanden. I stedet for at tage ved lære af det bedste i eurokommunismen opererede man i DKP så kraftigt med et falsk loyalitetsbegreb, at partiet totalt mistede sin troværdighed. Selv meldte jeg mig ud, og andre foretrak at blive smidt ud."[1] Livet som gøgler og artist blev foreviget i den meget selvbiografiske film Cirkus Casablanca. Med den gjorde Erik Clausen status og brugte nu mere tid på at arbejde som maler. Det blev også til en del pladeudgivelser både solo og med Leif Sylvester Petersen. I starten af 1990'erne blev vist en række tv udsendelser, hvor Clausen blev sat sammen med den diametralt modsatte, sindige nordjyske sanger / entertainer Niels Hausgaard. Udsendelserne ramte noget i tiden og blev en kæmpe succes. I dag har de kultstatus. Clausen har arbejdet en del sammen med sangeren Kim Larsen, blandt andet i filmen Midt om natten. Filmen blev filminstruktøren Erik Ballings sidste, før han trak sig tilbage. Erik Clausen har også været på scenen i Kim Larsens Cirkus Himmelblå samt ved et utal af andre koncerter, hvor Erik Clausens talent for at tale meget, hurtigt og præcist er kommet til udtryk. Erik Clausen har benyttet Kim Larsen flere gange til at skrive musik til sine film. Klassekamp er den røde tråd i mange af Erik Clausens film: Den lille lille mand mod kapitalismen og endda i sex. I langt de fleste film har Erik Clausen skrevet en rolle til sig selv. Han praktiserer med glæde begge dele. I en årrække var han en lovende cykelrytter sammen med Villy Skibby, men droppede cykling på eliteplan. Erik Clausen holder gerne foredrag med holdning. Clausen har været formand for LO's Kulturelle Vismandsråd, formand for Billedkunstnernes Forbund, modtog Jytte-prisen, HK's kommunale Landsforenings Biblioteksudvalgs kulturpris i 1992, Paul Hammerich-Prisen i 1999, Døssingprisen 2000 og Gelsted-Kirk-Scherfig-Prisen i 2001.

Below you find an overview of all movies and series with Erik Clausen on Netflix. We found 4 titles with Erik Clausen on Netflix.

Directed by Erik Clausen

Titles with Erik Clausen on Netflix